Chokladmuffins med kola!
ingredienser
100g smör
1 dl mjölk
2 ägg
1 ½ dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
24 sega chokladkolor ( Dumle )
Garnering
2 Daim
1 dl florsocker med chokladsmak
1-2 msk vatten
Så här gör man:
1. Sätt ugnen på 225 grader, ställ pappersformar på en bakplåt.
2. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt men låt det inte koka.
3. vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och potatismjöl och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten.
4. Fyll pappersformarna till 3/4 med smet och tryck sedan ner 2 kolor i varje form.
5. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Om du gör lite större muffins så behöver dom ca 15 minuter i ugnen.
6. Lått muffinsen svalna. krossa daimet. Rör ihop garnerinngen och glasera muffinsen och häll sedan över Daim.
TIPS: Du kan byta ut Dumlen mot After Eight!


// Cornelia
100g smör
1 dl mjölk
2 ägg
1 ½ dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
24 sega chokladkolor ( Dumle )
Garnering
2 Daim
1 dl florsocker med chokladsmak
1-2 msk vatten
Så här gör man:
1. Sätt ugnen på 225 grader, ställ pappersformar på en bakplåt.
2. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt men låt det inte koka.
3. vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och potatismjöl och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten.
4. Fyll pappersformarna till 3/4 med smet och tryck sedan ner 2 kolor i varje form.
5. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Om du gör lite större muffins så behöver dom ca 15 minuter i ugnen.
6. Lått muffinsen svalna. krossa daimet. Rör ihop garnerinngen och glasera muffinsen och häll sedan över Daim.
TIPS: Du kan byta ut Dumlen mot After Eight!


// Cornelia
Kommentarer
Trackback