Glödhoppor
Glödhoppor är ett sött bröd som gräddas i stekpanna, men grundtanken är att man ska kunna grädda det i glöd och därav namnet. Det går bra att frysa och smakar jättegott med lite smör och smakrik ost.
Ingredienser:
5 dl filmjölk
1 dl sirap
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
ca. 1½ l vetemjöl eller rågsikt
Blanda nästan allt mjöl med salt och bikarbonat. Rör ner sirap och filmjölk och arbeta ihop en deg. Om degen blir för lös så ha lite mer mjöl. Kavla ut degen väldigt tunt (bröden ska vara ungefär lika tunna som ett vanligt tunnbröd) och ta ut rundlar som passar stekpannan. Grädda sen bröden på medelstark-låg värme tills de har fin färg och är genomgräddade. Lycka till :)
//Michelle
Ingredienser:
5 dl filmjölk
1 dl sirap
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
ca. 1½ l vetemjöl eller rågsikt
Blanda nästan allt mjöl med salt och bikarbonat. Rör ner sirap och filmjölk och arbeta ihop en deg. Om degen blir för lös så ha lite mer mjöl. Kavla ut degen väldigt tunt (bröden ska vara ungefär lika tunna som ett vanligt tunnbröd) och ta ut rundlar som passar stekpannan. Grädda sen bröden på medelstark-låg värme tills de har fin färg och är genomgräddade. Lycka till :)
//Michelle
Kommentarer
Trackback