Jitterbugg

ca 50st
ugnstemp: 175º
Mördeg:
4 ½ dl vetemjöl
1 dl socker
200 g margarin eller smör
1 äggula
Fyllning:
1-2 äggvitor
1 dl socker
Arbeta samman mjöl, socker, matfett och äggula till en deg. Låt degen vila svalt.
Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning.
Dela mördegen i 2 delar och kavla ut varje del till drygt ½ cm tjock rektangel, 16x30 cm.
Bred på hälften av fyllningen på vardera och rulla ihop dem som två rulltårtor.
Lägg dem på en skärbräda och ställ kallt en stund.
Skär dem i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter.
Ha en skön sommar :) / Corinne
Kommentarer
Trackback