Amerikanska chokladrutor
24 stycken.
Dessa chokladrutor ska vara lite halvmjuka.
Ugnstemperatur: 150°C, varmluft 150°C
100 g nötkärnor
150 g smör
¾ dl kakao
3 ägg
3 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
-Smörj och mjöla ett bakplåtspapper. Lägg det i en långpanna, 20x35cm.
-Hacka nötterna.
-Smält smöret och tillsätt kakaon. Rör detta tills smeten blir slät. Låt den svalna.
-Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
-Rör ner chokladblandningen och mjölet blandat med bakpulvret. Tillsätt nötterna och bred ut smeten i långpannan.
-Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter.
-Låt kakan svalna något. Skär den sedan med en vass kniv i rutor.
/ Corinne :)
Kommentarer
Trackback