Bästa morsdagstårtan

Det här är min mammas favorittårta. Och även min. Den har allt man kan önska sig av ett bakverk. Lite sött, lite syrligt och lite fräsht. Det kan verka som att det är för mycket fyllning i tårtan, men gör dig själv en tjänst och snåla inte. I den här tårtan ska det vara mycket fyllning. Ät helst tårtan direkt efter monteringen, då marängen fortfarande är frasig och god. Annars klarar sig tårtan ett par dagar i kylen. Lycka till och njut av resultatet :)

Ingredienser:
Botten
100 g rumsvarmt smör
1½ dl strösocker
5 äggulor (spara vitan till marängen)
4 msk mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Maräng
5 äggvitor
2½ dl strösocker

Fyllning
3 dl vispgrädde
2 dl lemon curd (citronkräm, leta bland sylt- och marmeladhyllorna)
½ liter hallon

Sätt på ugnen på 150 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper. Vispa smör och socker till botten poröst och rör sen ner en äggula i taget. Tillsätt mjölken och sist mjölet utblandat med bakpulver. Bred ut smeten i långpannan. Vispa äggvitorna med hälften av sockret till en fast maräng. Vispa sen ner resten av sockret. Bred ut marängen på sockerkakssmeten och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Låt kallna helt.
Gör fyllningen: Vispa grädden och rör ner mjukrörd lemon curd.
Montering: Dela botten i två delar. Bred ut all citrongrädde på ena botten och strö över hallonen. Lägg på den andra botten och garnera med lite hallon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...