Ciabatta
Ciabatta är ett italienskt bröd som har spridit sig över hela världen och den ska vara relativt platt, segt och med stora öppna porer.
Dag 1
Fördeg:
500 g vatten
650 g vetemjöl extra/special
100 g durumvetemjöl
15 g jäst
Blandas till en smidig deg.
Lägg i en bunke, plasta och ställ i kyl 12-24 timmar.
Dag 2
Ingredienser:
hela fördegen
500 g vatten
570 g vetemjöl extra/special
100 g durumvetemjöl
40 g salt
35 g olivolja
15 g jäst
Blandas till en smidig deg.
Häll degen i ett väl oljat bleck med 5 cm kant. Se till att degen nästan simmar i olivolja.
Låt vila 2 timmar.
Vält ut degen på oljat bord.
Dela degen i 150-gramsbitar och forma till ciabattaform.
Baka av i 250 grader. Låt stå i ugnen cirka 15 minuter.
/ Malin
Dag 1
Fördeg:
500 g vatten
650 g vetemjöl extra/special
100 g durumvetemjöl
15 g jäst
Blandas till en smidig deg.
Lägg i en bunke, plasta och ställ i kyl 12-24 timmar.
Dag 2
Ingredienser:
hela fördegen
500 g vatten
570 g vetemjöl extra/special
100 g durumvetemjöl
40 g salt
35 g olivolja
15 g jäst
Blandas till en smidig deg.
Häll degen i ett väl oljat bleck med 5 cm kant. Se till att degen nästan simmar i olivolja.
Låt vila 2 timmar.
Vält ut degen på oljat bord.
Dela degen i 150-gramsbitar och forma till ciabattaform.
Baka av i 250 grader. Låt stå i ugnen cirka 15 minuter.
/ Malin
Kommentarer
Trackback