Ciabatta

Ciabatta är ett italienskt bröd som har spridit sig över hela världen och den ska vara relativt platt, segt och med stora öppna porer.

Dag 1
Fördeg:

500 g vatten
650 g vetemjöl extra/special
100 g durumvetemjöl
15 g jäst

Blandas till en smidig deg.
Lägg i en bunke, plasta och ställ i kyl 12-24 timmar.

Dag 2
Ingredienser:
hela fördegen
500 g vatten
570 g vetemjöl extra/special
100 g durumvetemjöl
40 g salt
35 g olivolja
15 g jäst

Blandas till en smidig deg.
Häll degen i ett väl oljat bleck med 5 cm kant. Se till att degen nästan simmar i olivolja.
Låt vila 2 timmar.
Vält ut degen på oljat bord.
Dela degen i 150-gramsbitar och forma till ciabattaform.
Baka av i 250 grader. Låt stå i ugnen cirka 15 minuter.

/ Malin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...