Frusen hallonmousse
Den här moussen är lätt att göra och det är enkelt att bara ta ur den ur frysen när man känner sig sugen. Moussen går att göra med andra bär också, det väljer man själv.
4 portioner
200g frysta eller färska bär
1 msk strösoker
2 äggvitor
1 dl vispgrädde
Låt de djupfrysta bären halvtina. Tag undan några fina bär till garnering. Mixa bären med 1/2 msk socker. Vispa äggvitorna till hårt skum, häll i resten av sockret och vispa ytterligare några sekunder. Rör ner hallonmoset i äggvitorna. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i hallon- och äggviteblandningen. Häll upp moussen i portionsformar eller i en stor skål. Låt moussen stå i frysen i ca 2-3 timmar, längre tid om moussen är i en skål. När man ska äta den ta ut den en stund innan så att den hinner tina lite.
Lycka till!
/Elin