Fryst hallon cheesecake
Gjorde den här cheesecaken i helgen å de blev väldigt gott! Det går också bra att ha andra bär i den och att ha den i en stor form istället för muffinsformar.
12 portioner
Botten:
15 st digestivekex
75 g smör eller margarin
2 msk socker
Fyllning:
200 g färskost
3 äggulor
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1dl hallon
2 dl vispgrädde
Garnering:
hallon
Gör så här:
1. Krossa kexen i en matberedare eller i en mortel och blanda med smält smör och socker.
2. Fördela smulorna i 12 muffinspappformar, ställ dem i muffinsbleck och platta till smulorna så att de blir en fast botten.
3. Fyllning: Vispa ihop färskost, äggulor, socker och vaniljsocker. Rör i hallonen. Vispa grädden och vänd ner i smeten.
4. Fördela fyllningen i formarna och låt stå i frysen i 4 timmar. Garnera med hallon.
Lycka till!
/ Malin