Langos!

Hejsan, hoppas ni gillar våran blogg!
Jag heter Julia och jag tänkte lägga upp ett recept på langos! Langos kommer ursprungligen från Ungern, det är ett sorts friterat vetebröd med riven potatis i degen!
Här kommer det, och har ni aldrig ätit langos så rekomenderar jag dom starkt!!:)
För 10 personer:
Till degen:
25 g jäst
3dl ljummet vatten
1 stor kall, kokt potais, (elr ca 90g)
7dl vetemjöl special
1tsk salt
1dl mjöl till utbakningen
Frityrojla.

Olja till pensling.
1dl Solros ojla eller annan neutral olja
4 stora vitlökar
Fylling:
3dl gräddfil
1 rödlök
100g svart/röd stenbitsrom
Gör såhär:

1. Rör ut jästen i lite av vattnet i en stor bunke. Tillsätt sedan resten av vattnet..
2. Riv den kokta potatisen fint
3. Blanda mjöl och salt med potatisrivet. Vänd ner i vattnet och arbeta till en slät, ganska slät deg. Låt det sedan jäsa i 40 minuter.
4. Ta upp degen på mjölat bord. Dela degen i 16 eller 32 delar. (beroende på hur stora bitar du vill ha)
Kavla ut och jäs bröden i 10 minuter.
5. Hetta upp oljan till 180 grader och fritera bröden i en säker kastrull, en djup gjutjärnspanna, ca 4 mintuer på varje sidan, 3 minuter för mindre. Vänd dom efter halva tiden.
6. Låt dom svalna på galler med hushållspapper under.
7. Rör samman pressad vitlök och solrosolja och pensla langosarna med blandningen.
Servera med gräddfil, finhackad rödlök och en klick svart kaviar eller stenbitsrom.
LYCKA TILL!:)
/Julia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...