Morotsmuffins med glasyr


dessa muffins är som en morotskaka, fast i muffinsformar!
15-16 st
2,5 dl matolja
200g strösocker (ca 2 1/3 dl)
4 dl finrivna morötter
3 ägg
240 g vetemjöl (4 dl)
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 tsk kanel
0,5 tsk riven muskot
Glasyr:
100 g philadelphiaost
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av en halv citron+ saften
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa socker och olja vitt. Tillsätt de rivna morötterna och sedan äggen, ett i taget. Blanda alla torra ingridienser och vänd försiktigt ner i smeten. Fyll muffinsformarna till 75 procent och grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Låt dem svalna. Gör glasyr under tiden. Vipsa osten slät, blanda ner citronsaften och skalet. Rör till en jämn smet. Blanda sedan ner florsockret och vanlijsockret och rör till en jämn smet. Reglera med eventuellt mer flor om du tycker den är för lös. Spritsa eller bred på glasyren på muffinsen och ställ i kylskåp, eller servera direkt.
Lycka till!
/Nora
Kommentarer
Trackback