Morotsmuffins med glasyr





dessa muffins är som en morotskaka, fast i muffinsformar!

15-16 st

2,5 dl matolja
200g strösocker (ca 2 1/3 dl)
4 dl finrivna morötter
3 ägg
240 g vetemjöl (4 dl)
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 tsk kanel
0,5 tsk riven muskot

Glasyr:

100 g philadelphiaost
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av en halv citron+ saften

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa socker och olja vitt. Tillsätt de rivna morötterna och sedan äggen, ett i taget. Blanda alla torra ingridienser och vänd försiktigt ner i smeten. Fyll muffinsformarna till 75 procent och grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Låt dem svalna. Gör glasyr under tiden. Vipsa osten slät, blanda ner citronsaften och skalet. Rör till en jämn smet. Blanda sedan ner florsockret och vanlijsockret och rör till en jämn smet. Reglera med eventuellt mer flor om du tycker den är för lös. Spritsa eller bred på glasyren på muffinsen och ställ i kylskåp, eller servera direkt.


Lycka till!

/Nora

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...