Pannacotta med jordgubbar och kiwi

Fick gäster i helgen och då gjorde jag pannacotta till efterrätt. Jag serverade den tillsammans jordgubbar och kiwi, men det går lika bra att använda sig av frysta bär som man värmer upp i en kastrull och har på före servering. Pannacotta är otroligt enkelt att göra, men kräver planering, då den behöver några timmar i kylskåpet för att stelna till.
till ca 6 personer:
5dl grädde
3 gelatinblad
1 vaniljstång eller 1-2 msk vaniljsocker
1dl socker
3dl Blandade bär/frukt
Lägg gelatinbladen i blöt, kallt vatten i ca 10minuter.
Skär vaniljstången i 2 delar och skrapa ur fröna och blanda med grädden i en kastrull. (eller blanda bara ner vaniljsocker istället för vaniljstång)
Koka upp grädden tillsammans med sockret och vanilj frönen/vaniljsockret
Koka upp och låt sjud i ca 2 minuter. Tag av från värmen och låt svalna något. Pressa ur vattnet ur gelatinbladen och blanda med den varma grädden.
Häll upp i glas och låt stå i kyl och stelna i ca 2-3 timmar.
(Om du använder dig av frysta bär till topping så häll bären i en varm kastrull för upptining, kan stå på låg värme. När bären är upptinade så häll över över den stelnade pannacottan.)
lycka till!
/Nora
Kommentarer
Trackback